received_10154590142107884.jpegStudente dhe student? t? dashur

T? respektuar pedagog t? Universitetit “N?n? Tereza”

…dhe drit’ e dituris? p?rpara do na shpjer?.

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Naimi

Jemi n? prag t? nj? dite t? madhe ku t? gjith? ne do t? jemi d?shmitar? t? fillimit t? pun?s t? Universitetit m? t? ri n? gjuh?n shqipe “N?n??Tereza”?n? Shkup.

?

K?saj ngjarje nuk ka se si mos t?i g?zohet ?do nj?ri nd?r ne, n?se kemi parasysh angazhimin dhe sakrific?n e gjeneratave t? t?ra intelektuale, por jo vet?m, p?r m?sim n? gjuh?n shqipe n? Republik?n e Maqedonis?. Historia e arsimit universitar n? gjuh?n shqipe n? k?t? vend, sa ?sht? e dhimbshme aq ?sht? e lavdishme, gj? q? na b?n t? jemi p?rgjegj?s p?r t? ruajtur, zhvilluar dhe avancuar k?t? mision deri n? majet m? t? larta t? saj.

?

Universiteti i Tetov?s dhe Universiteti i Evrop?s Juglindore kan? dh?n? kontribut t? ?muar n? edukimin, emancipimin dhe zhvillimin e gjith?mbarsh?m socioekonomik dhe kulturor t? shqiptar?ve n? Maqedoni. ?Ato kontribuan drejt ngritjes s? vet?dijes ton? kolektive p?r nj? hap m? p?rpara n? arsim. K?to dy universitete brumos?n trurin intelektual shqiptar? p?r nj? sfid? t? re, ballafaqimin me procesin e integrimit dhe globalizimit q? na pret sot e n? t? ardhmen. Universiteti “N?n? Tereza”?n? Shkup do t? fuqizoj? k?to arritje dhe do ti jap nj? dimension t? ri aspiratave legjitime t? gjeneratave t? reja.

?

T? vet?dijsh?m se koha n? t? cil?n jetojm? ?sht? koha e zhvillimit teknologjik, digjitalizimit, informimit dhe komunikimit masiv, si dhe menaxhimit profesional t? lidhjeve me institucione t? ndryshme rajonale dhe globale, inteligjencia shqiptare, rinia jon? e ?muar, u b?n? bashk? p?r ti b?r? ball? k?saj sfide. Themelimi i nj? qendre arsimore ØCshkencore, si? ?sht? Universiteti “N?n? Tereza”?n? Shkup, q? do t? merret me studimin e k?tyre shkencave, jo vet?m q? do t? p?rmbush? nj? amanet t? kahersh?m por, duke shfryt?zuar kushte m? t? favorshme q? i ofron kryeqendra, presim t? ju krijoj? p?rpar?si komparative student?ve ton? karshi t? tjer?ve.

?

P?r k?t? qellim menaxhmenti i Universitetit, pedagog?t dhe t? gjith? faktor?t tjer?, duke qen? krenar? q? jan? nism?tar? t? k?saj ideje fisnike, por edhe t? vet?dijsh?m p?r p?rgjegj?sin? historike dhe morale, do t? v?n? n? dispozicionin tuaj t? gjitha potencialet dhe do t? krijojn? kushtet optimale q? ju t? realizoni procesin arsimor n? m?nyr? sa m? cil?sore. ?sht? misioni yn? q? student?t tan? t? dalin nga dyert tona t? frym?zuar dhe t? p?rgatitur p?r t? nd?rtuar dhe p?r t? p?rmir?suar t? ardhmen e tyre. Shpresojm? q? student?t tan? t? arrijn? t? b?hen lider? n? fushat e tyre p?rkat?se dhe t? paraqesin vizione t? reja p?r shoq?rin?. P?r ne, nd?rtimi i studentit n? individ t? mir?formuar do t? jet? synimi ky?.

?

Ne jemi entuziast? dhe optimist t? pamas?, por e njohim mir? historikun e arsimit n? gjuh?n shqipe, andaj,?jemi t? vet?dijsh?m se edhe ky Universitet n? fillim do t? ket? sfida. Por, me angazhimin ton?, me mb?shtetjen e faktor?ve respektiv p?rgjegj?s p?r sigurimin e kushteve si dhe me mir?kuptimin tuaj, ne jemi t? sigurt q? do t?ia dalim t? jemi n? nivelin e detyr?s t? misionit ton? t? p?rbashk?t, t? mund?sojm? studime cil?sore dhe ambient t? ngroht? dhe miq?sor universitar. Jemi t? sigurt se me pun?n dhe p?rkushtimin ton? do t? kemi sukses, jo vet?m ti shtojm? vlerat tona kolektive por edhe t? nderojm? edhe emrin dhe t? b?mat e Gonxhe Bojaxhiut-N?n? Terez?s, emri i s? cil?s e nderon Universitetin ton?.

?

Dyert tona jan? t? hapura, ju d?shirojm? mir?seardhje n? Universitetin tuaj.

?

Pun? t? mbar? dhe suksese nga zemra.

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?Ushtrues i detyr?s ??Rektor
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?Universiteti?"N?n? Tereza"- Shkup
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Prof.dr.?Azis K.Pollozhani